Kyläyhdistys

Otalammen alueen kyläyhdistys on saanut alkunsa Otalammen kylätoiminnasta, joka rekisteröitiin yhdistykseksi 2004. Yhdistyksen toiminta-alueeseen kuuluvat seuraavat kylät: Tuohilampi, Härkälä, Salmi, Ruskela, Ollila ja Siippoo. Alueella on lähes 1000 taloutta. Kyläyhdistyksen toimintaa pyöritetään talkoovoimin yhdistyksen jäsenten ja alueen asukkaiden voimin.

Otalammen alueen kyläyhdistyksen tarkoituksena on edistää kylien asukkaiden yhteistyötä, omatoimisuutta, kylien elinkelpoisuutta sekä toimia sen asukkaiden yleisten ja yhteisten etujen valvojana, pyrkiä edistämään kylien asukkaiden toimeentulomahdollisuuksien yleisiä edellytyksiä, kylän vakinaisten ja vapaa-ajan asukkaiden viihtyvyyttä, harrastus- ja kulttuuritoimintaa ja yhteistyötä, sekä edistää palveluiden säilymistä alueella.

Kyläyhdistys pyörittää myös Otalammen uimarannalla olevaa Kiulu-rantasaunaa. Saunan toiminta on erittäin vilkasta ja se on merkittävä kyläyhdistyksen toiminnalle.

Kyläyhdistyksellä on palkattuna pitkäaikaistyötön kyläavustajaksi, jonka tehtäviin kuuluu Kiulun lämmitys, saunan, WC:n, rannan ja muiden tilojen siivoukset sekä muut työt rannassa

Kyläyhdistys julkaisee talkootyönä toimitettua OtaSanomat-lehteä. Lehti ilmestyy 1–2 kertaa vuodessa ja se jaetaan 03300-postinumeroalueelle (jos laatikossa ei ole mainoskieltoa).

Kyläyhdistys on järjestänyt kesäisin rantauimakoulun Berta Hernbergin säätiön tuella. Kymmenet lapset ovat saaneet uimaopetusta suositussa uimakoulussa.

Yhdistys järjestää lukuisia tapahtumia vuoden aikana. Tärkein niistä on elokuussa järjestettävä Otalampi-päivä. Lisäksi on järjestetty muun muassa metalliromun keräyksiä, talkoita, avoimet kylät -päiviä, halloween tapahtuma sekä pop-up-kahviloita.

Hankerahoituksella on rakennettu muun muassa uimarannalla oleva Kiulu-rantasauna ja sen yhteyteen wc-varastorakennus ja terassi.